The awaiting table
Palazzo Bacile
B&B Vereto
Om vårt hus i Italien
Italien är mitt andra land och där bor jag delar av året. Vårt hus ligger i södra Apulien, nära havet. I mitt italienliv lagar jag mycket mat, vandrar, träffar vänner och gläds över min trädgård.
Jag är författare och har skrivit både barnböcker, trädgårdsböcker och många kokböcker. Flera har handlat om italiensk mat, Citroner och rosmarin i mitt kök och Syditaliensk kök och skafferi. Den senaste heter Medelhavsmat i solen och handlar en del om mitt liv i det lilla italienska huset.
Min passion för goda olivoljor fick mig att börja importera några av Italiens bästa olivoljor, från Umbrien, Sicilien, Ligurien och andra regioner. De flesta är ekologiska.
Förutom olivoljorna har jag hittat andra italienska goda saker, som rostade hasselnötter från Alba i Piemonte, pistagenötter från Bronte på Sicilien, lyxsardeller från Cilento, persikomarmelad från Apulien, oliver från Ligurien och mycket annat.
Allt handlar jag direkt från producenterna, utan mellanhänder. Varorna säljer jag i min webbutik, genom återförsäljare och direkt i min lilla affär på Österlen. Här kan mina kunder få prova de olika olivoljorna.
Olivoljebutiken IRL ligger vid mitt hem på Österlen och är öppen på sommaren och även andra tider när jag är hemma.
Jag är lycklig över att både få berätta och visa det som jag själv njuter av. Därför arrangerar jag vissa resor, i höst både till Apulien, Rom och Toscana.
Min nya bok Medelhavsmat i solen finns nu i bokaffären. Det här är en bok för dig som inte bara är nyfiken på maten kring Medelhavet, utan också vill veta mer om hur det är att bo på den italienska landsbygden.
Följ med Sanna Töringe till hennes paradis i ett litet hus på den italienska klacken. Här bjuder hon på enkla recept med havets läckerheter och solmogna grönsaker från den lokala marknaden. Du lär dig grunderna i italiensk matlagning, vilka kryddor som får smaklökarna att jubla och att hitta örterna med det lilla extra.